Mountain Country

Heeft u altijd Canada al eens willen bezoeken en de prachtige natuur met eigen ogen te aanschouwen?

Tijdens deze populaire reis bezoekt u niet alleen wereldberoemde parken als Banff, Jasper en het Wells Gray National Park, maar rijdt u ook door minder bekende gebieden. Zo maakt u kennis met het pioniersleven van weleer en doorkruist u de mooie Skeena River Valley. Ook brengt u een bezoek aan de steden als Victoria en Vancouver. ‘Eye-catcher’ van de reis is echter de onvolprezen Inside Passage, de 15 uur durende tocht langs de ongerepte fjorden van de westkust. Geniet onder het genot van een hapje en een drankje aan boord op een ontspannen manier van de prachtige uitzichten onderweg!

Dit alles doet u op uw eigen tempo zodat u zelf kunt bepalen hoe lang u ergens verblijft, echter dient u uiteraard wel ’s avonds in te checken in de voor u gereserveerde hotels. De route is als volgt, maar kan altijd naar uw eigen wensen worden aangepast:

Dag 1 : Amsterdam – Vancouver

Na aankomst in Vancouver haalt u de auto op en rijdt u naar het hotel, waar u twee nachten logeert. De volgende dag kunt u Vancouver verkennen. Bezienswaardigheden zijn o.a. het Stanley Park, Gastown, Chinatown, het MacMillan Planetarium en Grouse Mountain. Een heel bijzonder stukje van Vancouver is Granville Island. Hier vindt u straatartiesten, markthallen met leuke eettentjes en een bazaar met handgemaakte producten, veelal geproduceerd door Canadese indianenstammen. Hier slaagt u zeker voor een typisch Canadees souvenir!

Dag 3: Vancouver – Manning Park (218 km)

Via de bekende Minter Gardens komt u na een korte rit aan in Harrison Hot Springs, bekend om haar warmwaterbronnen. Harrison Hot Springs ligt ten zuiden van Harrison Lake, in een omgeving met een rijke historie en een weelde aan natuurschoon. Na een stop rijdt u via Hope verder naar Manning Park. Het park staat bekend om zijn prachtige weides met subalpine bloemen en rhodondendrons.

Dag 4: Manning Park – Penticton (179 km)

Door een afwisselend landschap rijdt u naar Penticton. De omgeving rond Penticton is een vruchtbaar gebied met veel boom- en wijngaarden.

Dag 5: Penticton – Revelstoke (260 km)

Op weg naar het bergachtige Revelstoke passeert u schitterende watervallen en prachtige meren. Vergeet niet onderweg een bezoek te brengen aan een wijnproeverij. U overnacht in Revelstoke.

Dag 6: Revelstoke – Banff (280 km)

Het uitzicht is werkelijk adembenemend, wanneer u over de Roger Pass richting het oosten rijdt, naar het Banff National Park. Banff is onderdeel van de Rocky Mountains en was het eerste nationale park van Canada. U verblijft twee nachten in Banff. Geniet van het natuurschoon van kristalheldere, blauwgroene meren, frisse bergstroompjes, dichte bossen, met sneeuw bedekte bergtoppen en Lake Louise. Verscheidene gletsjers monden uit in dit schitterende meer, daar heeft het de unieke ijsblauwe kleur aan te danken. Vanwege de kleur en de prachtige natuurlijke omgeving is Lake Louise een van de meest gefotografeerde bergmeren van Canada. Sportief kunt u zich bezighouden met wildwater-raften, wandelen, golfen en paardrijden.

Dag 8: Banff – Jasper (285 km)

De rit over de Icefields Parkway naar Jasper is zeker één van de mooiste van deze reis. Daarom raden wij u aan om vandaag vroeg te vertrekken, dan heeft u optimaal de tijd om van de prachtige route te genieten. Onderweg is ontzettend veel te zien. Een aanrader is een spectaculaire rit over de Columbia Icefields per ‘lce Explorer’ voertuig. De ijsmassa voedt acht belangrijke gletsjers. Het ijs ligt voor een deel in het noordwesten van Banff National Park en deels in het zuidelijke eind van het Jasper National Park. U verblijft twee nachten in Jasper, zodat u een volle dag heeft om het magnifieke Jasper National Park te verkennen. Jasper is een gebied met overweldigende natuur en veel wild. Er komen grizzlyberen, zwarte beren, dikhoornschapen, edelherten, bevers, elanden, rendieren en wolven voor. Enkele tips voor activiteiten in het nationale park zijn: een boottocht op Lake Maligne, wildwater-raften, of een bezoek aan de warmwaterbronnen van Miette.

Dag 10: Jasper – Clearwater (345 km)

De Yellowhead Highway leidt u naar Mount Robson, de hoogste top in de Rockies. Een rit door de Cariboo Mountains brengt u in Clearwater, waar u een nacht verblijft. Breng een bezoek aan het Wells Gray Provincial Park. Het is een park met grote diversiteit: diepe riviervalleien, hoge bergen met gletsjers, bergweiden en uitgestrekte oerbossen. De wandelroutes zijn er spectaculair, mede vanwege de vele watervallen. Het is ook een populair gebied voor watersporten zoals kajakken en kanovaren op de meren. Eén daarvan is Murtle Lake, het grootste meer in Noord-Amerika waar geen motorboten toegelaten worden.

Dag 11: Clearwater – 100 Mile House (150 km)

Vandaag rijdt u door een schilderachtig ‘Cowboy’ landschap naar 100 Mile House.

Dag 12: 100 Mile House – Prince George (325 km)

Op weg naar Prince George kunt u het gerestaureerde pioniersdorp Barkerville bezoeken, dat oorspronkelijk een goudzoekersdorp was.

Dag 13: Prince George – Smithers (375 km)

Uw reis vervolgt zich door één van Canada’s dicht beboste gebieden. U logeert in het typische grensstadje Smithers.

Dag 14: Smithers – Prince Rupert (350 km)

U volgt de schitterende Skeena River Valley naar Prince Rupert, gelegen aan de Grote Oceaan.

Dag 15: Prince Rupert – Port Hardy (40 km + Ferry)

Houd uw camera gereed! U gaat aan boord voor een ferry-overtocht, die de gehele dag duurt. U volgt de Inside Passage in zuidelijke richting langs de schitterende kust van British Columbia naar Vancouver Island. De ferry voert u langs een majestueus fjordenlandschap. Overnachting in Port Hardy. Bij vertrek in de maanden mei of september overnacht u vandaag niet in Port Hardy maar aan boord van de ferry tijdens de Inside Passage ferry-overtocht. Meer informatie zie prijzenbijlage.

Dag 16: Port Hardy – Campbell River (235 km)

U rijdt zuidwaarts naar Campbell River, waar u één nacht verblijft. Campbell River is de toegangspoort tot Strathcona Park, waar u de 440 meter hoge Delta waterval kunt bekijken.

Dag 17: Campbell River – Victoria (265 km)

U rijdt over de schilderachtige Malahat Drive en passeert de karakteristieke stadjes Nanaimo en Chemainus. Vervolgens komt u aan in Victoria, de hoofdstad van British Columbia, waar u twee nachten zult verblijven. Victoria is trots op haar maritieme verleden en heeft tot op de dag van vandaag een typisch koloniale sfeer behouden. U kunt een bezoek brengen aan het Beacon Hill Park en het gezellige centrum. Of Butchart Gardens, een van de grootste bloemenexposities ter wereld. Victoria is ook de ideale plek voor een whale watching excursie. Vooral in de zomer komen orka’s hier in grote aantallen voor. De beste tijd om de dieren te observeren is de periode mei tot en met september. Familiegroepen orka’s zijn dan tussen de vele eilanden voor de kust op zoek naar vis. Ook grijze walvissen, bultruggen en dolfijnen worden regelmatig in dit gebied waargenomen.

Dag 19: Victoria – Vancouver (70 km + Ferry) – Amsterdam

Vandaag maakt u per ferry de oversteek van Vancouver Island naar Vancouver. Vervolgens levert u uw auto in de op de luchthaven en vliegt u terug naar Amsterdam.

Dag 20: Aankomst op Schiphol.

aantal personen

2 personen

datum

Zomer 2019