Bijzonder Tanzania

Deze privé-safari brengt u naar de beroemde wildparken Serengeti, Ngorongorokrater en Tarangire National Park. Maar wat deze reis zo anders maakt, is het verblijf op bijzondere locaties. U zult steeds opnieuw verbaasd zijn over de prachtige uitzichten vanuit uw comfortabele tent. De ene dag maakt u een wandeling met een Masai krijger, de andere dag ziet u de wilde dieren langs uw tented camp voorbij trekken. Als afsluiting is het heerlijk toeven in uw strandhotel op het eiland Zanzibar.

Dag 1: Amsterdam-Kilimanjaro
Vanmorgen vliegt u per KLM naar Kilimanjaro, alwaar u ’s avonds aankomt. Ontvangst op de luchthaven en transfer naar de nabijgelegen Kia Lodge. Overnachting inclusief ontbijt.

Dag 2: Tarangire
Na het ontbijt maakt u kennis met uw (Engelssprekende) privé-gids/chauffeur voor de komende dagen en rijdt u per 4×4 privé Landcruiser richting Tarangire National Park. Bijzonder in Tarangire is de Baobab-boom, maar er komen ook veel olifanten voor. Vanmiddag maakt u uw eerste game drive. Overnachting in Maweninga Tented Camp op basis van volpension. Een locatie met eindeloze panorama’s. Dit sfeervolle tented camp biedt 16 ruime safaritenten gebouwd op rotspartijen en deels op palen, waarbij iedere tent unieke vergezichten heeft en veel privacy.

Dag 3: Ngorongoro hooglanden
In de ochtend heeft u eerst nog een game drive in Tarangire en na de lunch rijdt u door naar de Ngorongoro Hooglanden. Overnachting in Bashay Rift Lodge op basis van volpension. Vanmiddag nog een even wat tijd bij het zwembad of om de koffieplantage te bezoeken. Bashay Rift Lodge is omgeven door koffieplantages, mooie tuinen en kent een informeel, koloniaal karakter met grote openhaarden, comfortabele fauteuils, ruime kamers en een goed restaurant waar veel verse producten van eigen land worden geserveerd, waaronder eigen koffie. Een aangename accommodatie in tented camps. 

Dag 4: Ngorongorokrater
Vanochtend daalt u af de krater in, het grootste natuurlijk amfitheater ter wereld. Eén van Afrika’s meest spectaculaire natuurgebieden. Hopelijk ziet u hier naast de “Big Five” (olifant, leeuw, neushoorn, luipaard en buffel) o.a. ook giraffen, hyena’s, zebra’s en nijlpaarden. Een picknick lunch gaat mee voor onderweg. Vanavond slaapt u op een bijzondere locatie; Olduvai Tented Camp. Olduvai Camp is een rustiek kamp gebouwd rondom een granieten kopje (rots) in het ogenschijnlijke desolate landschap. Tijdens een wandeling wordt u begeleid door de Masai krijgers die hier in de directe omgeving leven, naar de top van een kopje met fraai uitzicht op de grote vlaktes bij ondergaande zon.

Dag 5-6: Serengeti/Grumeti
De komende dagen verblijft u in Grumeti Game Reserve, een beschermd gebied dat grenst aan het Serengeti National Park. Het hele jaar door zijn hier dieren te vinden, aangetrokken door de Grumetirivier. Tussen juni en januari bevindt de grote trek zich in de omgeving van de rivier. U verblijft hier 2 nachten in Grumeti Hills Tented camp, op basis van volpension. Grumeti Hills is een aantal jaar geleden helemaal nieuw gebouwd op de hoogste heuvel met een adembenemend uitzicht op de omgeving. Ook vanuit het zwembad heeft u geweldig zicht op de Serengeti vlakte. Kortom, een toplocatie om Grumeti Game Reserve en het nabijgelegen Serengeti National Park te ontdekken.

Dag 7: Karatu
U neemt afscheid van de Serengeti /Grumeti en rijdt  op uw gemak door het park en de Ngorongoro hooglanden terug naar Karatu. Een picknick lunch gaat mee voor onderweg. Opnieuw overnachting in Bashay Rift Lodge op basis van volpension.

Dag 8: Karatu-Arusha-Zanzibar
Uw afwisselende safarirondreis zit er op, maar u heeft nog een heerlijk strandverblijf op het eiland Zanzibar tegoed. Vanaf Arusha vliegt u naar Zanzibar voor een heerlijke verlenging waar u alle opgedane ervaringen nog eens kunt laten passeren. De verlenging kunt u net zo lang maken als u wilt.

aantal personen

datum