Gistermiddag woonde ik een presentatiemiddag bij over luxe cruises. Dit is het hogere segment cruisen waarbij vaak op basis van All Inclusive gecruist wordt en in sommige gevallen zijn zelfs de excursies inbegrepen. Maar moet je dan constant in smoking en lange jurken? Nee, gelukkig niet, want dit is de afgelopen jaren echt wel veranderd. Op deze cruises lopen de mensen overdag ook gewoon in een short en een t-shirt en ’s avonds hebben ze echt geen smoking aan en stropdassen om. Tenzij er natuurlijk een officiële avond is, maar zelfs dan hoef je vaak niet in gala.

Wat een verschil in schepen met de “gewone” cruises, de cruises die volop aanbiedingen hebben en waar je met grote aantallen aan boord verblijft. Bij de luxere cruises zijn zelfs schepen die maar rond de 200 personen aan boord hebben, maar het gemiddelde ligt wel rond de 500-600 personen. Hier heb je heerlijk de ruimte, de hutten (veelal suites genoemd) zijn ruimer en de faciliteiten zijn gewoon aanwezig. Vooral als je op zoek bent naar een stukje rust en culinair genieten dan zit je hier perfect, maaltijden zijn super bereid en er zijn meerdere restaurants aan boord waardoor je gedurende je cruise vele culinaire hoogstandjes zult proeven. En het voornaamste voordeel van deze kleinere schepen is dat ze vaak in de steden zelf kunnen aanleggen en niet kilometers daarbuiten of tussen de containers. Daarnaast vertrekken ze vaak pas weer in de avond of blijven ze een nacht over zodat je veel meer tijd  hebt te besteden in die leuke plaatsen.

Kortom alleen maar voordelen dus, maar wat doet de prijs dan? Ja die lijkt in veel gevallen een stuk hoger te liggen en dat is wat veel mensen tegenhoudt een dergelijke cruise te boeken. Maar is de prijs wel zoveel hoger? Kijk eens wat er op een “gewone” cruise nog bijkomt aan fooien ( € 12 per persoon per dag), drankjes en het gebruik van de specialiteiten restaurants. Bovendien hebben de meeste luxere schepen over het algemeen alleen maar suites met een balkon, dus ook dat prijsverschil komt er nog eens bij. Wanneer je dit naast elkaar legt, en uiteraard kunnen wij dit natuurlijk ook voor u doen, dan zul je constateren dat een zgn. luxe cruise helemaal niet extreem duur is.

In oktober zullen wij een cruise beurs organiseren waar de diverse rederijen aanwezig zullen zijn, die u volledig op de hoogte kunnen brengen van hun leuke cruise producten. Zodra de datum bekend is zullen wij dit natuurlijk met u communiceren.