Wijn proeven in Chili

Chili – gelegen tussen het Andes gebergte en de Grote Oceaan met een unieke 4.300 kilomer lange kustlijn en haar slanke vorm met een maximum breedte van 180 kilometer. Voor velen is Chili nog een blanke vlek op de wereldkaart, maar u zult verrast zijn door de rijke, unieke en gevarieerde natuur. Chili brengt de droogste woestijn ter wereld, afgelegen oerwouden en fantastische gletsjers en fjorden samen. Gecombineerd met de Europese invloeden in de dorpen, de cultuur en de geschiedenis, maken het land tot een aantrekkelijke vakantiebestemming. Vandaag de dag is Chili één van de meest ontwikkelde Zuid Amerikaanse landen.

Op dag 2 verblijft u de gehele dag in de fantastische stad Santiago de Chili zodat u op uw gemak alles kunt ontdekken en op dag 3 brengt u dan een bezoek aan de Maipo Vallei. De Maipo Vallei is de enige wijnregio ter wereld met wijngaarden binnen de grenzen van een grote stad met meer dan 5.5 miljoen inwoners. De vallei biedt ruimte voor de hoogste aantal Chileense wijnhuizen, waarvan velen een rijke historie hebben in de wijn-industrie en 19e eeuwse wijnkelders, zoals Cousino Macul, Concha Y Toro, Undurraga, Santa Rita en vele anderen. De wijngaarden zijn gelegen van de voet van de Andes tot de centrale hoogvlakte, waar sommige van de beste Cabernet Sauvignon wijn wordt geproduceerd. Het mediterraanse klimaat is stabiel, met goed afgelijnde seizoenen en een lage kans op regenval gedurende het oogstseizoen, wat ideale omstandigheden schept voor het groeien van de druiven en het produceren van wijn.

Halverwege deze 12 daagse reis wordt u van het hotel in Santiago de Chili naar uw hotel in Vina del Mar gebracht voor nog een paar heerlijke dagen in dit prachtige gebied. Onderweg brengt u dan een bezoek aan de Emiliana wijngaard. Vina del Mar ligt aan het strand zodat u hier heerlijk een paar dagen kunt relaxen en ervoor kunt kiezen om ook de stad Valparaiso te bezoeken.

Na aankomst in Valparaiso, passeert u direct het centrale plein waar het monument staat ter ere van de Battle of Iguigue in 1879. Valparaiso is tot Werelderfgoed verklaard door UNESCO en is op dit moment de stad waar de wetgevende macht van Chili gevestigd is. Het is een magische plek van unieke en onvergetelijke landschappen met kleurrijke wijken. Wanneer u in het zuidelijke deel van de stad komt, gaat de route heuvelop waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft over de baai met Valparaiso’s centrum en de heuvels die de stad omgeven. In het lager gedeelte van de stad ligt het commerciële havencentrum, waar ook de kustweg op uitkomt die Valparaiso verbindt met het moderne Viña del Mar.

 

aantal personen

2 personen

datum

het gehele jaar